woensdag 1 juli 2009

Informatie Project



Van 17 juli to 10 augustus 2009 gaan wij, Corine Baayen en Stefan van der Vlies, voor het Community Outreach Project ruim 3 weken werken op het hoofdkantoor van de YWCA Papua New Guinea. YWCA (Young Women's Christian Association) is een vrijwilligersvereniging die zich wereldwijd inzet voor de verbetering van de status van vrouwen. Door de maatschappelijke positie van de vrouw te verbeteren, wordt volgens de YWCA gerechtigheid, vrede, gezondheid, menselijke waardigheid, vrijheid en zorg voor het milieu bevorderd en gewaarborgd. De YWCA in Papua New Guinea ontfermt zich voornamelijk over kansarme vrouwen. Een van de grootste problemen voor vrouwen inPapua New Guinea is huiselijk geweld. 56% van alle vrouwen heeft hier wel eens mee te maken gehad.

Om voor de vrouwen van de YWCA
Papua New Guinea betere kansen te creeren, wordt de YWCA uitgerust met een computerlab van 10 computers. Voordat wij vertrekken houden wij ons voornamelijk bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal. Op locatie zullen we de begeleiders van de vrouwen computertraining geven zodat zij deze kennis door kunnen geven. Het is de bedoeling dat dit een lange-termijnproject wordt.

Deze tekst komt uit de Flyer die wij rondgestuurd hebben. Deze Flyer kun je hier downloaden

4 opmerkingen:

  1. Hallo Stefan en Corine,

    Veel succes met jullie project!

    Groetjes, Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Stefan en Corine,

    Als ouders van Stefan zijn wij trots op datgene wat jullie in Papoea Nieuw Guinea gaan doen. Het lijkt ons een zeer nuttig project. Leuk dat het een project is van de YWCA.
    Het doet ons goed dat veel van onze familieleden, vrienden en kennissen als sponsor hebben gefungeerd.
    We wensen jullie veel succes en zijn benieuwd naar jullie ervaringen.

    Goede reis!

    Machteld & Jacques

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Stefan,

    Echt heel leuk dat jij ook een blog hebt gemaakt. Ik zal je proberen te volgen :) Alvast veel succes op je reis en ga er lekker van genieten.

    liefs maud

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Stefan en Corine,
    Probeer nog een keer een reactie te plaatsen.
    Heb net alles uitgeprint voor oma Poot zodat ze mee kan genieten met jullie belevenissen.
    Groetjes en succes!!!
    Kees,Rijka en de rest van de familie

    BeantwoordenVerwijderen