maandag 27 juli 2009

Dag 5 op de YWCA - 2 vliegen in klap/dag

Na een week bij YWCA "2Mile" begonnen wij vandaag bij het "Head Office" van de YWCA hier in Port Moresby. Zij hebben deze week vrijwilligers uitgenodigd van de verschillende YWCA locaties in PNG. Deze vrijwilligers komen voor een korte computercursus op computers die ze aan het einde van de week mogen meenemen naar hun eigen locatie.
Gelukkig hadden wij de nodige cursussen met ons meegenomen zodat we meteen aan de slag konden gaan. Ze zijn allemaal erg enthousiast en gedreven.
's Middags waren wij bij "2Mile" waar het computerlokaal nu bijna af is. Woensdag hopen we de laptops te kunnen installeren. Donderdag of vrijdag zullen we wat foto's plaatsen van het nieuwe lokaal.
We hebben onze werkdag afgesloten met het repareren van de computer die nu al gebruikt wordt bij "2Mile". Op het moment dat wij werden opgehaald met het busje van de YWCA was de virusscanner nog steeds bezig en had al 14 (!) virussen gevonden. We zijn benieuwd wat het eindtotaal is als we morgen terug komen.

NB We hadden de reacties ingesteld dat wij mogen aangeven of ze geplaatst worden. Dit hebben we gedaan om spam te voorkomen. We hebben het nu uitgezet en je zou in principe meteen je bericht moeten zien als je het geschreven hebt. Dit om wat verwarring te voorkomen. We zijn overigens erg blij met alle reacties die jullie naar ons sturen! Bedankt!

2 opmerkingen:

  1. Machteld & Jacques27 juli 2009 om 10:23

    Hoi Stefan en Corine,
    Wat grappig dat hier de maandag nog moet beginnen en dat we van jullie al een verslag lezen over deze dag. Een afwisselende dag, zo te lezen. Wat goed dat jullie ook de YWCA-vrijwilligers kunnen helpen.
    Tot de volgende keer,
    liefs, Machteld en Jacques.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dennis den Uijl27 juli 2009 om 14:16

    Hallo Stefan en Corine,

    Het is inderdaad apart dat je 's ochtends een verslag kunt lezen over de dag die hier nog moet komen. Erg leuk BTW! Trouwens 14 virussen is wel erg veel. En dat op een niet-windows PC, toch? Ik hoor het al, meer dan genoeg te klussen;)

    Veel succes!

    Dennis den Uijl

    BeantwoordenVerwijderen