vrijdag 24 juli 2009

Dag 4 op de YWCA - waar zijn onze studentjes?!

Vandaag stonden we voor een verrassing toen vanochtend maar een van de dames die we tot nu toe les hebben gegeven op was komen dagen. Eerst gingen we maar braaf zitten wachten in de hoop dat er meer mensen zouden komen, want men neemt hier tijden niet zo serieus. Als je om 9 uur afspreekt kunnen ze net zo goed om 10 uur komen. Maar het bleek dat iedereen andere dingen te doen had. Dit was een lichte teleurstelling, omdat wij ons juist extra goed hadden voorbereid. Gister was er hier namelijk een vrije dag, dus toen hadden we alle tijd om te bedenken wat we wilden doen.
Uiteindelijk heeft Corine met twee vrouwen nogmaals het filesystem doorgenomen (hoe sla je files goed op in verschillende mapjes etc) en ze heeft de vrouwen geleerd hoe ze een mooie brief op kunnen stellen in open office.
Stefan heeft met Rose, een jonge vrouw die alles erg goed oppakt, gewerkt. Met haar heeft hij de verschillende programma's van Ubuntu doorgenomen. Zij zal samen met een oudere vrouw (van 65!) die al een hoop computer ervaring heeft, de hoofddocent worden op het YWCA kantoor in 2 mile.

We zijn ook nog even bij het hoofdkantoor langsgeweest om af te spreken hoe we daar volgende week aan de slag gaan. En morgen zullen 4 jongemannen die als vrijwilligers helpen bij de YWCA ons meenemen op een kleine tour door de stad.

De foto's van dag drie staan in de het bericht hieronder.

5 opmerkingen:

  1. Hey Crien,

    Cultuurverschillen zijn toch maar grappig: interessant hoe mensen gewoon besluiten niet op te komen dagen ;) Maar wel leuk dat er een paar bij zitten die het allemaal goed oppikken!

    Ben benieuwd wat je van de stad gaat vinden - let me know!

    Liefs,
    Theer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Stefan en Corine,

    "Waar zijn onze studentjes", ik moest wel even lachen en dacht meteen: error 404!

    Mar aan de foto's te zien wordt de door de dames hard gewerkt en hard geleerd!

    Fijn dat het zo goed gaat.
    Veel succes en een fijne tijd, Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Crien,

    Leuk dat er een aantal zijn die de cursus goed oppikken! En tjsa, cultuurverschillen blijven grappig, maar misschien niet als je voor een leeg klaslokaal staat ;)

    Ben benieuwd naar meer verhalen!!

    Liefs,
    Theer

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Machteld en Jacques25 juli 2009 om 17:51

    Hoi Stefan em Corine,
    Zo af en toe hebben we in Zwitserland de mogelijkheid om jullie werkzaamheden te volgen. Ook in ons nieuwe adres. Dat moet een vreemde ervaring zijn geweest dat de studenten niet kwamen opdagen. Gelukkig hebben jullie de dag toch nog nuttig kunnen gebruiken.
    Leuk om ook de nieuwe foto's te zien en hier in Zwitserland aan anderen te laten zien. Men heeft toch bepaalde gedachten bij PNG en verwacht nog niet zo dat men daar met computers aan de slag gaat.
    Weer veel succes de komende dagen!
    Groetjes van M&J

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Corine en Stefan,

    Het is leuk om jullie belevenissen in woord en beeld te kunnen volgen via dit weblog.

    Fijn dat jullie de mensen daar kunnen helpen met cursussen en computers.

    Groeten van Tineke

    BeantwoordenVerwijderen