zondag 19 juli 2009

Eindelijk in PNG

Na maanden van voorbereiding zijn we eindelijk in PNG!
Vrijdag zijn we 's ochtends op het vliegveld in Port Moresby opgehaald door Victor van Reijswoud. De eerst paar uur dat we over PNG vlogen zagen we alleen maar oerwoud. De eerste huizen die we zagen waren ook echt van Port Moresby. Na een korte tour van het huis van Victor en zijn vrouw Liesbeth, waar we de komende weken verblijven, zijn we meteen naar de YWCA gegaan. We werden heel vriendelijk met eten, drinken en een grote groep mensen ontvangen. De meeste van de medewerkers van de YWCA zijn vrijwilligers en er zijn ook een aantal studenten die er stage lopen. We zullen de komende weken vooral werken op de locatie "2 Mile" waar een hostel is voor 75 vrouwen die niet meer thuis kunnen wonen. Verder worden hier diverse cursussen gegeven zoals leren lezen en schrijven maar dus ook binnenkort computercursussen.
Morgen (maandag) gaan we voor het eerst aan de slag door samen met de mensen van 2 Mile een plan te maken voor het computerlokaal.
We hebben ook al wat cultuurverschillen gemerkt. We wilden namelijk gelijk ter zake te komen maar dat is niet netjes in PNG. Gelukkig redde Victor ons en vertelde hij ons dat dit niet de bedoeling is. Hij vertelde ons ook dat alles hier in overleg besloten wordt en dat iedereen hierin betrokken moet worden.
We zullen de komende weken proberen om iedere dag de laatste ontwikkelingen op deze blog te plaatsen.


3 opmerkingen:

  1. Machteld en Jacques19 juli 2009 om 06:10

    Hoi Corine en Stefan,
    Leuk om jullie eerste ervaringen in PNG te lezen. Veel succes morgen met de eerste voorbereidingen. Wij gaan nu op vakantie. Hopelijk lukt het ons om onderweg af en toe op jullie blog te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Corine en Stefan,

    Leuk om te lezen hoe het allemaal gaat en die foot's erbij is echt perfect! Ik heb het gevoel at het allemaal goed verloopt.
    Nog een fantastische stagetijd in PNG en doe ze allemaal de hartelijke groeten uit zonnig Nederland

    groetjes,
    Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Stefan,
    Wat geweldig je zo bezig te zien.De emoties op al die gezichten geeft volgens ons aan dat jullie aanwezigheid gewoon goed is.
    nog veel succes de komende dagen en een goede thuisreis toegewenst.
    Hans en Marleen.

    BeantwoordenVerwijderen