woensdag 22 juli 2009

Dag 3 op de YWCA - nog meer computerles

Vandaag hebben we de hele dag besteed aan computerles. We hadden wat opdrachtjes gemaakt om te kijken of de dames de vaardigheden die ze gister hadden geleerd nog hadden onthouden. De meeste kennis was goed blijven hangen. Verder hebben we ze de beginselen van Open Office geleerd. Vooral het maken van een profiel van jezelf met een versgemaakte foto erbij viel erg in de smaak.
We merkten dat er een groot niveau verschil was tussen de vrouwen. Sommigen hadden nog moeite met het veranderen van het lettertype, terwijl anderen al een spoedcursus spreadsheet en presentaties maken aankonden. Na een kleine vergadering hebben we daarom besloten om de groep op te splitsen. Twee dames die nog geen ervaring hadden met computers zullen helaas geen les meer van ons krijgen. Zij zullen moeten wachten op de cursus die de mensen die wij trainen later gaan geven. Twee van de snellere vrouwen zullen onder Stefans hoede training krijgen voor gevorderden en met hun samen willen we ook lesmateriaal gaan ontwikkelen voor de cursus die de YWCA gaat geven.

Corine gaat met de overige dames in een rustiger tempo aan de slag. Ze zal zorgen dat de vrouwen straks de basis kunnen van Open Office -Word Processor, - Spreadsheet en - Presentation.
We hadden ook even kort contact met Justine, van het hoofdkantoor van de YWCA in PNG. We hebben afgesproken dat we volgende week elke ochtend daar een training geven voor de basis van Microsoft Office en Microsoft Excel.
Het lokaaltje begint er ook mooi uit te zien. Er wordt hard geschilderd en vandaag kwam er een overdosis aan hout binnen, dus ook de tafel kan worden gemaakt.

2 opmerkingen:

  1. Machteld en Jacques23 juli 2009 om 10:19

    Hoi Stefan en Corine,
    Tijdens onze vakantie in Zwitserland proberen we jullie bijzondere ervaringen te volgen. Het is erg leuk om over de eerste werkzaamheden in PNG te lezen. Wat een goede oplossing om de groep in drie kleine groepen op te delen. Wat een schitterende bos bloemen, Stefan! Leuk dat ze ook daar aan je verjaardag hebben gedacht.
    Veel succes verder met alles!
    Liefs, Machteld en Jacques.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Stefan, wat leuk om deze bijzonder ervaring van je te volgen via je weblog. Trouwens, ook nog gefeliciteerd met je verjaardag.
    Heel veel succes met alle ervaringen die je op doet
    Hartelijke groetjes van Henno en Riek

    BeantwoordenVerwijderen